Volejbalisté Krumlova U22 doma kralovali, venku však nebrali ani jeden bod

Hned čtyři prvoligové duely čekaly na volejbalisty VSK Český Krumlov U22 o víkendu. Doma hostili Slavii Liberec, druhý den zajížděli na Orion Praha.

VSK Český Krumlov – Slavia Liberec 3:0 (11, 23, 19) a 3:0 (17, 14, 18)

Na domácí palubovce proti předposlednímu celku tabulky českokrumlovští volejbalisté kralovali. Od prvního setu úvodního duelu jasně vládli na síti a neztráceli zbytečné míče v poli. Jen ve druhé sadě prvního utkání soupeř trochu zazlobil, ale domácí koncovku zvládli. Ve druhém utkání soupeře ani jedou nepustili přes dvacet a v poklidu si dokráčeli pro další body.

Orion Praha – VSK Český Krumlov 3:0 (22, 18, 23) a 3:1 (-20, 24, 17, 19)

V neděli čekal na Jihočechy podstatně tvrdší oříšek. Čtvrtý celek tabulky hrál velmi dobře a úvodní sadu vyhrál v koncovce. Do té se šlo i ve třetím setu prvního zápasu a opět skončila ve prospěch domácích volejbalistů. Do odvety lépe vstoupili Jihočeši a mohli doufat v body alespoň z tohoto utkání. Ale ve druhém setu znovu přišla těsná koncovka a ty jim zkrátka tentokrát nevycházely. Domácí vyrovnali na 1:1, vyhraný set jako by je polil živou vodou a i druhé utkání vyhráli za tři body.

Českokrumlovské volejbalisty čekají ještě v dubnu dvě dvojutkání. 6. dubna jedou ze třetího místa na palubovku lídra tabulky do Odolene Vody. O týden později, 13. dubna, pak nastoupí na palubovce druhého béčka VK České Budějovice. Jedno je jisté, horší než třetí již v soutěži být nemohou.

zdroj: ceskokrumlovsky.denik.cz