Volejbalistky VSK Český Krumlov vyhrály dva silně obsazené turnaje

Českokrumlovské volejbalistky mají za sebou v přípravě na novou sezonu dva letní antukové turnaje. Oba silně obsazené a oba vyhrály.

Nejprve se českokrumlovské volejbalistky představily v Táboře na Jordán cupu, na začátku července je pak čekal turnaj v Českých Budějovicích u Malše. Z obou si přivezly první místo.

“V červnu jsme s holkama absolvovaly tradiční Jordán Cup v Táboře, hned vedle Jordánské přehrady. Se zlatým putovním pohárem z loňského roku byly naše ambice i v tomto ročníku vysoké. Turnaj byl velmi kvalitně obsazen, ale nám se povedlo udržet vysoký výkon a stejně jako v loňském roce uspět bez prohry. Nutno podotknout, že jsme v týmu měly dvě extraligové posily. Jednou z nich byla univerzálka Sandra Skřivanová, která v sezoně působí v extraligovém týmu TJ Ostrava a v těžších chvílích to byla právě ona, která nás dokázala herně podržet,” komentovala turnaj v Táboře smečařka Veronika Bernatová.

Turnaj hodnotím pozitivně, vždyť jsme to tu všechno vyhrály,” uvedla s úsměvem Sandra Skřivanová a pokračovala: “Chtěla bych pochválit náš týmový výkon. Dařilo se nám ve všech činnostech, takže jsem s výkonem týmu moc spokojená. Na jih se za holkama vždy ráda vracím a díky turnajům jako je ten v Táboře je moje příprava na sezonu na výborné úrovni.”

Na začátku července zavítaly hráčky VSK Český Krumlov do Českých Budějovic na tradiční Memoriál Rožbouda a Valentové. “Představilo se sedm celků od první ligy až po krajský přebor. Pět zápasů, jedno zaváhání a obrovské nasazení proti prvligové Madetě nám zajistilo první místo,” komentovala turnal u Malše Nikola Beková a doplnila: “Obě zlata jsou pro nás velmi cenná, jelikož jezdíme na turnaje v menším počtu a musíme ukazovat svou herní flexibilitu na postech, na kterých v sezoně obvykle nehrajeme.”

Těmito dvěma turnaji však pro českokrumlovské volejbalistky antuková sezona nekončí. “Zanedlouho nás čeká celorepublikově známý a vyhlášený memoriál Antonína Janečka ve Svrčovci, kam se velmi těšíme a chceme předvést naše nejlepší výkony,” dodala Nikola Beková.

zdroj: ceskokrumlovsky.denik.cz