Družstvo dorostenců v sezóně 2022-23

Družstvo našich dorostenců v právě končící sezóně zaznamenalo hned několik zajímavých milníků a jistě se zapíše do historie klubu, ale popořadě. Jedním z důležitých úkolů hned na úvod sezóny bylo nalézt vhodného nástupce na post kapitána družstva. Nahradit osobnost Patrika Havla nejde jen tak samo s sebou. Dnes již můžeme říct, že Adam Píša, i když je osobnostně zcela jiným člověkem, svoji novou roli zvládl velmi dobře, a především v důležitých chvílích dokázal, co by nejúdernější hráč družstva, táhnout tým za vítězstvím. Dalším úkolem bylo nalézt náhradu za Vojtu Rosinu na postu nahrávky. Tady jsme měli opravdu štěstí, protože VK České Budějovice nám uvolnili našeho odchovance Standu Wernera, a tak se ulevilo nejen Mírovi Krištofovi (protože čtyři soutěže jsou na jednoho nahrávače opravdu příliš), ale i celému týmu. Tolik ke změnám v naší, jinak tradičně věkově výrazně rozmanité skladbě týmu. Na jeho složení jsme opět potřebovali šest ročníků narození, a to že si v něm našli své místo i hráči o pět let mladší než jeho lídři, považuji za znamení velmi vysoké morálky celé skupiny. A to píšu opravdu rád.

Z hlediska výsledků stojí za zmínku především juniorská liga 1U22M, kde jsme nevyzráli pouze na soupeře z Rychnova nad Kněžnou, jehož základní kádr však tvořili hráči extraligového celku Svitav. Přesto, že všechny zápasy s tímto družstvem byly zcela vyrovnané, nedokázali jsme uspět ani v jednom z nich, a tak možnost zahrát si o účast v extralize U22M právem náleží soupeřům. I tak je ovšem naše druhé místo v 1U22M historicky nejlepším výsledkem chlapeckého dorosteneckého družstva klubu.

Na tomto úspěchu je poněkud nepěknou skvrnou také historicky nejhorší docházka družstva na tréninky. Tým se však v utkání mohl opírat o výkony hráčů, kteří trénovali poctivě a během minulých sezón svou pílí dosáhli velmi slušného herního standardu.

Během roku se větší část hráčů postupně a nutno říci i úspěšně zapracovala do družstva našich mužů, o čemž svědčí i obhájené třetí místo v krajské nejvyšší soutěži.

Osobně chci všem hráčům a asistentu Martinu Šubrtovi za celou sezónu poděkovat. Byla to dobrá jízda a my jsme nečekali co nám kdo nechá, ale šli jsme si sami za vítězstvím. Standovi Wernerovi a Alešovi Novotnému přeji hodně úspěchů a radosti v kategorii mužů. Všem, kteří i v příštím roce mohou v družstvu dorostu nastupovat přeji, aby si své studijní i jiné náležitosti uspořádali tak, aby tým v další sezóně dokázal navázat na tuto, tak úspěšnou.

Olda Záhoř