O obnovené nejvyšší soutěži žen v Krumlově

sezóna 2021/2022 KP Ž1 – 3. místo Horní řada: Vendula Bédi, Nikola Chocholová, Zuzana Marková, Anežka Sebroňová, Antonín Bédi Dolní řada: Kamila Petrášková, Matylda Šebková, Lucie Juračková, Michaela Mádlová, Michaela Kubíčková

Po 6. leté odmlce se v Českém Krumlově opět obnovila nejvyšší krajská volejbalová soutěž žen. Prvním nelehkým úkolem bylo sehnat dostatek hráček, které měly chuť odehrát nejen první sezónu. Z místních hráček byly u zrodu pouze tři, proto bylo nutné najít doplnění v českobudějovických vodách a hájích. Nakonec se okruh rozšířil i po našem kraji, a to až k dalekému Písku a Táboru. Celkem do sezóny zasáhlo 14 žen, z toho 10 se zúčastnilo velké části zápasů.

Kdyby byl problém se skládáním sestavy, který se nejvíce projevoval na postech blokař a libero, věděli jsme, že krumlovské dorostenky družstvo žen plnohodnotně doplní. Nakonec dostaly šanci se ukázat čtyři hráčky a potvrdily předchozí větu.

V každém zápase bylo cílem samozřejmě vyhrát v jakékoliv sestavě. Některé herní posty byly i ztrojené, proto v 50-ti minutových zápasech jsme si my, ani soupeřky bohužel moc nezahrály.

Letošní ročník byl velmi našlapaný o čelo tabulky. Vítězný tým z Hlincovky se skládal z holek, které hrály minulou sezónu druhou nejvyšší celorepublikovou soutěž. Slávia PF ČB, co obsadila letos 2. místo, nebrala v několika předchozích ročnících jiné než 1. Byla by chyba ještě nezmínit českobudějovické družstvo Meteoru, které také bojovalo o medaile, nakonec obsadilo až 4. místo. 

V tak velké konkurenci jsme obsadily krásné, bronzové umístění. Meteor jsme 2x porazily 3:2, se Slávií PF jsme na venkovním zápase nezaslouženě prohrály 3:2 a doma vyhrály 3:1. Na 3. místě jsme proto, že konkurenti lépe zvládly souboje s Hlincovkou, které nám naopak vůbec herně a ani bodově nevyšly. U zbývajících zápasů byla povinnost vyhrát, pokud jsme chtěly mířit co nejvýše. Občas došlo ke ztrátě koncentrace, soupeř neměl co ztratit a tím se nám povedlo i prohrát set, ale tří bodový zisk jsme vždy zvládly získat.

Chtěly bychom poděkovat všem podporovatelům, fanouškům, známým, jak nás celou sezónu hnali dopředu. Na domácích zápasech jste udělali báječnou kulisu včetně doprovodných aktivit. Naše Ultras jezdili i na venkovní zápasy, kde nám vždy vytvořili až domácí prostředí. Velké díky.

Další a velké poděkování patří našemu volejbalovému klubu. Bez podpory VSK Č. Krumlov by tento obnovený projekt nevznikl. Zázemí, které nabízí, nemá mezi ostatními družstvy v kraji konkurenci. Opravdu si toho vážíme a budeme se i nadále snažit dělat klubu dobré jméno.

Až se oteplí, plánujeme si zatrénovat na antuce a beachi v areálu na Chvalšinské. V létě máme naplánované antukové turnaje v Želeči, Svrčovci a Dřevěnicích a možná i nějaké soustředění. Takže určitě lenošit nebudeme.

V září/říjnu se zase sejdeme společně v tělocvičně ZŠ Za Nádražím v plné parádě a né jinak než za útokem na 1. místo.

Seznam členů družstva pro soutěžní ročník 2021/2022:

N/U – V. Bédi, K. Petrášková, Z. Marková, K. Třísková

B – N. Chocholová, M. Šebková, B. Šnoblová, S. Ševčíková

L – L. Juračková, R. Lišková, E. Theierová, E. Valentová, D. Lavičková

S – M. Mádlová, A. Sebroňová, M. Kubíčková, D. Černá, L. Vávrová

T – A. Bédi, F. Böhm