Většina družstev má už za sebou úvodní zápasy v soutěžích

Mladší žactvo U14 se začíná seznamovat v krajských soutěžích s 6kovým volejbalem. Pro hráče a hráčky je to velká změna, proto kluci pouze porazili Prachatice a holky ve skupině A získaly 1 bod za remízu 1:1. Zbývající soupeři hold byl lepší, proto nezbývá než u obou družstev mladšího žactva pořádně potrénovat a u další příležitosti prodat natrénované zkušenosti.

Kluci a holky z U16 mají za sebou úvodní kola krajského přeboru. Absence holek hrajících v U18 nasvědčuje tomu, že se družstvo bude pohybovat v prostřední skupině. Kluci budou bojovat o druhé místo s J. Hradcem. Naposledy to nevyšlo, takže 13.10. mají J. Hradci co vracet.

Družstvo působící v 2. lize U18 je kombinací holek U16 a prvním rokem holek U18. Družstvo získává první zkušenosti s celorepublikovou soutěží, proto každá výhra je o to cennější.

Holky z kategorie U20 zahájily svou 2. ligu se ziskem 8 bodů z 6ti zápasů. Je znát, že působení v této soutěži již druhým rokem napomáhá více konkurovat ostatním soupeřům. V neděli se holky doma střetnou se Slávii Praha, která zatím získala podobný počet bodů.

Dorostenci se řadí v soutěži 1. ligy U22 po odehrání 4. kol do prostředních pozic v tabulce se ziskem 4 bodů. Silná generace ročníku 2004 má poslední mládežnickou sezónu, proto je velkým úkolem trenérů zapracovat nastupující generaci mladším chlapců, kteří už získávají zkušenosti v druhé nejvyšší krajské soutěži mužů.

Po dlouhém období působí v našem klubu současně dvě družstva žen. Nově vzniklé družstvo hrající soutěž KP 2 žen je schopno svou kvalitou bojovat o přední umístění v tabulce. Důkazem je ztráta tří bodů na 2. místo.

Ženám nepřál v kraji los, který jim na úvod přiřadil loňskou špičku tabulky. Každopádně do letošní sezóny vstoupily na výbornou. Domácí výhra 3:2 proti loňskému bronzovému družstvu JU Slávia ČB a venkovní výhra 3:1 nad současným mistrem Jihočeským volejbalem, holky pasuje na vítězky soutěže, ale soutěž je na začátku, takže uvidíme.

Muži kvůli menšímu počtu přihlášených družstev v krajské soutěži si přeložili oba dva úvodní zápasy a dali přednost pořádně potrénovat na domácí zápas proti Písku.

Po několika týdenní rekonstrukci tělocvičny máme k dispozici novou podlahu a obložené zdi OSB deskami. Tělocvična najednou působí světlejším dojmem, i když světla jsou beze změn. Jelikož je usazení podlahy níže, tak je strop výše o 7 cm oproti původní výšce. O vzniklé schody u vstupů do tělocvičny zatím díky předešlým zvykům všichni zakopávají. Děkujeme městu Český Krumlov, jako zřizovatele školní tělocvičny za financování této renovace.