Z písku do haly

Janči léto zaplnilo kromě halového volejbalu i plážový díky možnosti reprezentovat Jihočeský kraj na Olympiádě dětí a mládeže v Českých Budějovicích. Pod trenérskou skupinou vedenou Davidem Juračkou se vykrystalizovala dvojice Janča a Terka Bezdičková. Holky přes úvodní zaváhání proti celkovému vítězi z Prahy ve skupině nepoznaly porážku. V play-off se střetly se soupeřkami, které se plnohodnotně specializují na plážový volejbal. Členky národního družstva v halovém volejbale to nerozhodilo a prošly až do finále přes výběry ze Středočeského a Jihomoravského kraje. Finále a zároveň odveta proti pražskému výběru opět nevyšel, i tak zisk stříbrné medaile je skvělý výsledek.

Od pondělí 5.8. 2024 se koná Mistrovství Evropy dívek U20 (ročník 05/06) v Irském Dublinu. I přes svůj věkový hendikep se Janča nominovala do 14 členného výběru trenéra Zdeňka Pommera. Janča si musí osvěžit post smečařky, na kterém má za úkol vypomoct zejména na příjmu, ale i dobře podat a tím znemožnit založení bodového útoku. Přes vynaloženou dřinu se příležitost ve starší kategorii v budoucnu určitě projeví.

Skupina je složena z osmi družstev, z toho 1. a 2. místo postupuje do semifinále, zbytek končí. Mezi nejsilnější soupeřky ve skupině patří Itálie, Polsko ale také Srbsko.